تست پرواکسلرین

نام اختصاری آزمایش: نام اختصاری و علمی تست پرواکسلرین، Factor V است.

اطلاعات تکمیلی درباره آزمایش پرواکسلرین:

در افراد طبیعی نسبت مقاومت به پروتئین C فعال شده معمولاً بیشتر از ۲ است در حالی که در افرادی که فاکتور V لیدن دارند این نسبت کمتر از ۲ میrlm;باشد، زیرا فاکتور V آنها جهش یافته و این مسئله باعث مقاومت فاکتور V به عمل تخریبی پروتئین C میlrm;شود. اگر نتیجه این تست غیرطبیعی بود، کاوش فاکتور V لیدن براساس PCR انجام میrlm;گردد که استاندارد طلایی برای آزمایش است. مقاومت به پروتئین C فعال شده شایعrlm;ترین استعداد ارثی شناخته شده برای ترومبور وریدی است. پروتئین C فعال شده بطور طبیعی فاکتورهای ۵ و ۸ فعال شده را از طریق شکستن پروتئولیتیک در بقایای اختصاصی آرژینین تجزیه کرده و در نتیجه انعقاد را مهار میrlm;کند. افرادی که مقاومت به پروتئین C فعال شده دارند، دارای یک فاکتور ۵ جهش یافته هستند که نسبت به فعالیت تجزیهrlm;ای پروتئینC فعال شده مقاوم است و بیشتر از ۹۵% موارد ناشی از یک جهش نقطهrlm;ای بوده و به عنوان موتاسیون لیدن شناخته میrlm;شود. احتمالاً مقاومت پروتئین C فعال شده (APCR) مهمترین فاکتور خطر ترومبوز است. افزایش خطر در هتروزیگوتrlm;ها در حدود ۷ برابر و در هموزیگوتrlm;ها حدود ۸۰ برابر است. APCR در بین حدود ۲۰% از بیماران با ترومبوز وریدهای عمقی (DVT) اولیه و در بین حدود ۴۰% از بیماران با ترومبوفیلی دیده میrlm;شود.

علت انجام تست پرواکسلرین:

  1. تشخیص نقص مادرزادی نادر فاکتور پنج انعقادی (پاراهموفیلی)
  2. ارزیابی کمبود اکتسابی مرتبط با بیماری کبدی، مهار کننده فاکتور پنج، اختلالات میلوپرولیفراتیو، انعقاد داخل عروقی منتشر و فیبرینولیز.
  3. بررسی زمان پروترومبین طولانی شده(Prolonged PT) و زمان ترومبوپلاستین نسبی فعال شده (activated PPT)

روش آزمایشگاهی پرواکسلرین:

Prothrombin Clot-Based Assay, Activated Partial Thromboplastin Clot-Based Assay, ELISA, کاوش فاکتور پنج لیدن براساس PCR

پرواکسلرین_Coagulation Factor V:

آزمایش فاکتور V یک آزمایش خون است که کمبود پروتئینی به نام فاکتور V را بررسی می کند. فاکتور V پروتئینی است که به لخته شدن خون شما کمک می کند. داشتن فاکتور V بسیار کم می تواند باعث اختلال خونریزی نادر شود. بدن شما laquo;فاکتورهای انعقادیraquo; پروتئین زیادی دارد. آنها با اعداد رومی شناسایی می شوند. فاکتور انعقادی V نقش دیگری در تنظیم سیستم انعقادی از طریق تعامل با پروتئین فعال C (APC) دارد. APC به طور معمول فاکتور انعقادی V را با برش (شکاف) آن در مکان های خاص غیرفعال می کند. این غیرفعال شدن روند لخته شدن را کند می کند و از بزرگ شدن بیش از حد لخته ها جلوگیری می کند.

پروتئین فاکتور V از شش حوزه تشکیل شده است: A1-A2-B-A3-C1-C2. دامنه های A همولوگ با حوزه های A پروتئین متصل شونده به مس سرولوپلاسمین هستند و مانند آن پروتئین مثلثی شکل می دهند. یک یون مس در رابط A1-A3 متصل است و A3 با پلاسما تعامل می کند.

نمونه گیری تست: نوع نمونه گیری آزمایش پرواکسلرین، به صورت پلاسما است.