تست آلدوسترون

نام اختصاری آزمایش: نام اختصاری و علمی تست آلدوسترون، Alds است.

اطلاعات تکمیلی درباره آزمایش آلدوسترون:

آلدوسترون هورمونی می باشد که توسط قشر غده فوق کلیه تولید شده و یک مینرالوکورتیکوئید قوی است. تولید آلدوسترون ابتدا توسط سیستم رنین-آنژیوتانسین تنظیم می شود. این سیستم ابتدا سبب کاهش موثر جریان خون کلیوی عناصر گلومرولی شده تا رنین آزاد شود. سپس رنین کبد را تحریک کرده تا آنژیوتانسین I را ترشح کند تا در ریه و کلیه به آنژیوتانسین II تبدیل شود. آنژیوتانسین II محرک قوی آلدوسترون است.

علت انجام تست آلدوسترونrlm;rlm;:

  1. برای تشخیص هایپرآلدوسترونیسم اولیه و ثانویه بکار می رود.
  2. برای افتراق آلدوسترونیسم اولیه ( آسیب فوق کلیوی) از ثانویه ( آسیب خارج از فوق کلیه)، سطح رنین پلاسمایی باید به طور همزمان تعیین شود.

روش آزمایشگاهی آلدوسترونrlm;rlm;:

RIA, EIA ,الکتروکمی لومینوسانس, کمی لومینوسانس

آلدوسترون_Aldosterone:

یک هورمون استروئیدی که توسط قشر آدرنال (لایه بیرونی غده فوق کلیوی) ساخته می شود. با حفظ سدیم و آزادسازی پتاسیم از بدن به کنترل تعادل آب و املاح در کلیه کمک می کند. آلدوسترون بیش از حد می تواند باعث فشار خون بالا و تجمع مایع در بافت های بدن شود. آلدوسترون باعث جذب سدیم و دفع پتاسیم به لومن توسط سلول های اصلی می شود. در سلول های آلفای درونی، واقع در لوله انتهایی دیستال و مجرای جمع آوری، یون های هیدروژن و یون های پتاسیم مبادله می شوند. هیدروژن به لومن دفع می شود و پتاسیم جذب می شود. وقتی که سطح آلدوسترون بالا باشد عوارض احتمالی هیپرآلدوسترونیسم اولیه می تواند باعث فشار خون بسیار بالا شود که می تواند به بسیاری از اندام ها از جمله چشم ها، کلیه ها، قلب و مغز آسیب برساند. مشکلات نعوظ و ژنیکوماستی (بافت پستان بزرگ در مردان) ممکن است با استفاده طولانی مدت از داروها برای جلوگیری از اثر هیپرآلدوسترونیسم رخ دهد.

نمونه گیری تست: نوع نمونه گیری آزمایش آلدوسترون، به صورت سرم - پلاسما - ادرار است.