یک نوع سلول ایمنی و سرطان پانکراس در زنان

به گزارش واحد ژنتیک پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، ایمونوتراپی یک شکل موثر درمان برای انواع مختلف سرطان است. با این حال، برای سرطان پانکراس، اثر آن محدود است و بین مردان و زنان متفاوت است. اکنون محققان موسسه کارولینسکا توضیحی ممکن برای این تفاوت جنسی پیدا کرده اند. این مطالعه وجود یک سلول ایمنی را در زنان مبتلا به سرطان پانکراس نشان می دهد که مانع از پاسخ ایمنی بدن می شود. نتایج می تواند راه را برای یک درمان جنسی خاص تر هموار کند.

شواهد بیشتر و بیشتری نشان می دهد که هورمون های مردانه و زنانه بر سیستم ایمنی بدن ما تأثیر می گذارند. محقق مدعو سابق در بخش پزشکی آزمایشگاهی، موسسه کارولینسکا. "نتایج ما دیدگاه های جدیدی را ارائه می دهد که می تواند تأثیر زیادی بر درمان سرطان داشته باشد. در سال های اخیر، ایمونوتراپی که سیستم ایمنی را برای حمله به سلول های سرطانی تحریک می کند، کمک قابل توجهی به درمان انواع مختلف سرطان مانند ملانوما و سرطان ریه، کلیه و کبد کرده است.

تفاوت های جنسیتی در پاسخ ایمنی

مطالعات قبلی نشان داده اند که تفاوت های بیولوژیکی وابسته به جنسیت در سیستم ایمنی زن و مرد وجود دارد که در کنار سایر اثرات نحوه رشد تومورها و توانایی بدن برای دفاع از خود در برابر آنها را تعیین می کند. یک مطالعه مشترک شامل محققان مؤسسه کارولینسکا در سوئد اکنون به آنچه ممکن است باعث ایجاد چنین نابرابری های جنسی در پاسخ ایمنی به سرطان پانکراس شود، پرداخته است. این مطالعه تفاوت مهمی را در خواص تومور در مردان و زنان مبتلا به سرطان پانکراس نشان داد. نوعی از سلول های ایمنی در زنان وجود دارد که از تومور محافظت می کند و از نفوذ سلول های T سیستم ایمنی به تومور و حمله به سلول های سرطانی جلوگیری می کند. این زیر گروه از سلول های ایمنی با بقای ضعیف منحصراً در بیماران سرطانی زن مرتبط است. نتایج نشان می دهد که سلول های ایمنی پروتئین خاصی به نام FPR2 را بیان می کنند و می توانند هم به عنوان یک عامل پیش آگهی خاص جنسی و هم به عنوان یک هدف درمانی عمل کنند.

هدف جدید برای ایمونوتراپی در زنان

نتایج می تواند برای توسعه ابزارهای تشخیصی و ایمونوتراپی برای سرطان لوزالمعده مفید باشد که تفاوت های بیولوژیکی بین مردان و زنان را در نظر می گیرد. این مطالعه بر اساس ترکیبی از روش ها از جمله تعیین توالی RNA تک سلولی، پروتئومیکس، اعتبارسنجی لوله آزمایش و بیمار و درمان مدل های سه بعدی سرطان پانکراس انجام شد. گام بعدی پیگیری هدف جدید ایمونوتراپی ما برای زنان است. محققان در حال انجام تجزیه و تحلیل های گسترده ای هستند تا بفهمند که چگونه تفاوت های جنسی ایمونولوژیک باعث ایجاد تومور به روش های مختلف در بیماران سرطانی مرد و زن با هدف یافتن و توسعه اهداف ایمونوتراپی برای هر گروه می شود.