وبینار میکروبیوم و سرطان برگزار می شود

وبینار علمی میکروبیوم و سرطان با هدف معرفی جدیدترین دستاوردها در حوزه میکروبیولوؤی و آنکولوژی و ارتباط میکروبیوتای بدن انسان با انواع مختلف سرطان های بدن در تاریخ 4 فروردین ساعت 4 بعدازظهر توسط مدرسه ملی زیست فناوری ایران و انجمن علمی فناوری های نوین پزشکی ایران به صورت مجازی برگزار می شود.

گروه های هدف این وبینار علمی و تخصصی علوم پزشکی (تمامی رشته ها)، زیست شناسی (تمامی گرایش ها)، تغذیه، داروسازی، دامپزشکی، مامایی، پیراپزشکی، پرستاری، شیمی هستند.

از امتیازات شرکت در وبینار میکروبیوم و سرطان، دریافت گواهینامه شرکت در رویداد مورد تایید انجمن علمی فناوری های نوین پزشکی ایران می باشد.

- این وبینار دارای امتیاز رزومه پژوهشی است.

- هزینه ثبت نام در وبینار میکروبیوم و سرطان رایگان است.

میکروبیوم چیست:

میکروبیوم مجموعه ای از باکتری ها، قارچ ها، انگل ها و ویروس هایی است که در سراسر بدن ما وجود دارند.

بیشترین تعداد این میکروبیوم ها در روده انسان موجود است و ما با تغذیه خود به این باکتری ها و میکروارگانیزم های مفید در بدنمان نیز غذا می رسانیم.

میکروبیوم ها، وظایف زیادی در بدن دارند که از آن جمله می توان به کمک به هضم غذا، تولید ویتامین های حیاتی، محافظت در برابر عفونت ها و آموزش دهی به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با عوامل بیماری زا اشاره کرد.

میکروبیوم ها به تقویت موانع محافظتی در برابر میکروب های خارجی در روده انسان کمک می کنند و همچنین از بدن در برابر میکروب هایی که مستقیم حمله می کنند، فعالانه محافظت می نمایند. بنابراین نوع غذایی که ما انتخاب می کنیم و می خوریم، نقش چشمگیری در شکل گیری انواع میکروبیوم های روده بزرگ دارد.

فیبرها یا الیاف های خوراکی مانند نشاسته مقاوم (نشاسته موجود در لوبیا و عدس) در تغذیه باکتری های خوب روده، نقش مفیدی دارند.

غذاهای پروبیوتیک که حاوی باکتری های زنده و مفید هستند نیز در این زمینه موثرند. این دسته غذاها شامل خوردنی ها و نوشیدنی های تخمیر شده مانند نوشیدنی کفیر، برخی انواع ماست ها، کلم ترش، ترشی های سبزی و چای کامبوجا (نوعی نوشیدنی تهیه شده از قارچ کامبوجا) هستند. این غذاها روده انسان را سالم نگه می دارند که به نوبه خود سیستم ایمنی بدن را در مبارزه علیه ویروس ها از جمله ویروس کرونا تقویت می کنند.

مهمترین انواع میکروبیوم ها در بدن انسان:

میکروبیوم دهان

مسلماً این اولین میکروبیوم کشف شده بود. در اواخر دهه ۱۶۰۰ آنتونی ون لیوونهوک (Antonie van Leeuwenhoek) دانشمند هلندی، داخل دهان خود را تراشید و محتویات آن را زیر میکروسکوپ بررسی کرد. در آنجا او موجودات بسیار کمی زنده را یافت که بسیار متحرک بودند. امروزه، ما می دانیم که چیزی بیش از موجوداتی که ون لیوونهوک باکتری نامیده است در دهان ما وجود دارد که شامل قارچ ها و ویروس ها نیز می شود. این مجموعه از میکروب ها، با تجزیه کربوهیدرات های پیچیده به قندهای ساده تر، به هضم کمک می کند تا روده بتواند راحت تر آنها را جذب کند. هنگامی که تعادل میکروارگانیسم ها در دهان به هم می خورد، می تواند منجر به حفره، بیماری لثه و عفونت شود.

میکروبیوم بینی

میکروبیوم بینی به فیلتر کردن و به دام انداختن ذرات موجود در هوایی که تنفس می کنیم کمک می کند. در حالی که میکروبیوم بینی دارای بیش از صد گونه باکتری است، تنها دو تا ده گونه ۹۰ درصد میکروبیوم را تشکیل می دهد و این باکتری ها یک رابطه همزیستی با هم دارند.،با این حال، عدم تعادل در میکروبیوم بینی می تواند در نتیجه قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی مانند آلودگی هوا، ژنتیک یا مشکلات سیستم ایمنی رخ دهد. این عدم تعادل با شرایطی مانند سینوزیت مزمن، آلرژی بینی و خطر بالاتر عفونت های تنفسی مرتبط است.

میکروبیوم پوست

جامعه پیچیده ای از میکروارگانیسم ها در سطح و لایه های عمیق تر پوست ما زندگی می کنند. میکروبیوم پوست شامل باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها است. این میکروارگانیسم ها نقش مهمی در حفظ سلامت پوست و محافظت در برابر باکتری های مضر دارند. عدم تعادل در میکروبیوم پوست با بیماری های پوستی مانند آکنه، اگزما، پسوریازیس و درماتیت مرتبط است.

میکروبیوم ریه

مشخص شده که قسمتی از بدن که مدت ها تصور می شد استریل است نیز دارای میکروبیوم است. میکروبیوم ریه به اندازه سایر بیوم ها متنوع نیست و عمدتاً از باکتری ها تشکیل شده است. اعتقاد بر این است که این باکتری ها از دهان و بینی آمده و زمانی که مقدار کمی ترشحات دهان و بینی را استنشاق می کنیم، راه خود را به ریه ها باز می کنند. میکروبیوم ریه در پاسخ های ایمنی و سلامت تنفسی نقش دارد. اختلالات در میکروبیوم ریه می تواند ما را مستعد ابتلا به عفونت ها و بیماری های تنفسی مانند آسم، بیماری مزمن انسدادی ریه و ذات الریه کند.

میکروبیوم تناسلی

میکروبیوم واژن در زنان و میکروبیوم آلت تناسلی در مردان وجود دارد. در زنان، میکروبیوم واژن عمدتا از باکتری ها، به ویژه گونه های لاکتوباسیلوس تشکیل شده است. این میکروبیوم با ایجاد یک محیط اسیدی که از رشد باکتری های مضر جلوگیری کرده و یک جامعه میکروبی متعادل را ارتقا داده و به حفظ واژن سالم کمک می کند. هنگامی که میکروبیوم واژن از تعادل خارج می شود، می تواند منجر به شرایطی مانند واژینوز باکتریایی و عفونت های قارچی شود.
میکروبیوم آلت تناسلی در مردان نیز به سلامت دستگاه تناسلی کمک می کند، اگرچه کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. عدم تعادل در میکروبیوم آلت تناسلی ممکن است منجر به بیماری هایی مانند عفونت های دستگاه ادراری شود.

میکروبیوم روده

میکروبیوم روده یکی از شناخته شده ترین و تاثیرگذارترین میکروبیوم ها در بدن است. این مجموعه وسیعی از میکروارگانیسم ها از جمله باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و باستانی ها را شامل می شود. میکروبیوم روده برای هضم، متابولیسم و توسعه سیستم ایمنی بدن ضروری بوده و به تجزیه کربوهیدرات های پیچیده کمک می کند. همچنین ویتامین هایی از جمله ویتامین K و ویتامین های مختلف B تولید کرده و به جذب مواد مغذی کمک می کند.
این میکروبیوم ها در بدن ما موجودات مجزایی نیستند. آنها به روش های پیچیده ای با یکدیگر تعامل دارند. به عنوان مثال، میکروبیوم های دهان و بینی می توانند بر سلامت سیستم تنفسی ما تأثیر بگذارند. اختلالات در میکروبیوم روده می تواند بر سیستم ایمنی بدن ما تأثیر گذاشته و میکروبیوم پوست می تواند با میکروبیوم تناسلی و با میکروب های محیط اطراف ما تعامل داشته باشد.

وبینار میکروبیوم و سرطان