تکنیکی برای نجات محصولات برنج

مطالعه ای روی ویرایش ژن نشان می دهد که CRISPR / Cas ممکن است راهی برای نجات محصولات برنج باشد که با چالش های ناشی از تغییرات اقلیمی و افزایش تقاضای مواد غذایی مواجه هستند؛ این تکنیک همچنین تحمل گیاه برنج را در مقابل عوامل تهدیدکننده زنده و غیرزنده افزایش داده و همچنین باعث افزایش کیفیت دانه برنج می شود.یش بینی ها نشان می دهد که تا سال ۲۰۵۰ تقاضای جهانی برای مصرف برنج تا ۵۰ درصد افزایش می یابد که به معنای نیاز بیش از ۱.۱۲۵ میلیارد تن برنج است. اما عوامل محدود کننده ای از جمله عوامل زیستی شامل ویروس ها و همچنین عوامل غیرزیستی از جمله شوری خاک و سرما و... از جمله عوامل تاثیرگذار بر تولید برنج می باشد.

به گفته دانشمندان، تغییرات آب و هوایی همچنین بر میزان و فراوانی تنش های موجود در تولید برنج تأثیر می گذارند. بنابراین، افزایش محصولات برنج مقاوم بسیار ضروری است؛ به عنوان مثال، تکنیک CRISPR/Cas9 با خاموش کردن ژن های حساس و اضافه کردن ژن های مقاومت در سه پروموتور ژن SWEET، جهش هایی را ایجاد کرده اند که توانسته لاین های برنج مقاوم به طیف گسترده از باکتری 𝘟𝘢𝘯𝘵𝘩𝘰𝘮𝘰𝘯𝘢𝘴 𝘰𝘳𝘺𝘻𝘢𝘦 را ایجاد کند.

طبق گفته محققان گیاهان تراریخته که به وسیله ویرایش ژنوم ایجاد شده اند مانند گیاهان پرورشی هیچ خطری برای محیط زیست و سلامت انسان ندارند، بنابراین امید است این گیاهان علاوه بر پاسخ به نیازهای مردم، از استقبال خوبی در بین مصرف کنندگان نیز برخوردار شوند.