شناسایی نئوپلاسم های معده با استفاده از LM-NBI

به گزارش روابط پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، عفونت هلیکوباکتر پیلوری به عنوان یک عامل خطر مهم برای سرطان معده شناخته شده است. از این رو غربالگری منظم برای تشخیص زودهنگام به ویژه در مناطق با شیوع بالا بسیار مهم است. در حالی که پیشرفت در آندوسکوپی حذف نئوپلاسم های قابل توجه را تسهیل می کند، اولویت به شناسایی ضایعات کوچکتر داده می شود. با این حال، در همان زمان، تشخیص نئوپلاسم های اپیتلیال ضعیف همچنان چالش برانگیز است.

برای این منظور، در یک مطالعه اخیر که در مجله KeAi منتشر شده است، یک محقق ژاپنی یک رویکرد جایگزین را معرفی کرد.

چنین ضایعاتی تقریباً یک چهارم تمام نئوپلاسم های کوچک تازه تشخیص داده شده را تشکیل می دهند. با این وجود، شکافی در مطالعاتی وجود دارد که اثربخشی معاینات دوره ای LM-NBI ( Low-magnification narrow-band imaging ) را در مقایسه با آندوسکوپی بزرگ نمایی معمولی conventional magnifying endoscopy (CE) تأیید می کند.

ناگاشیما می گوید: بنابراین، هدف من ارزیابی اثربخشی معاینات آندوسکوپی سالانه با استفاده از LM-NBI برای کل معده پس از (white-light imaging) WLI، با هدف شناسایی نئوپلاسم های معده بود.

اولین معاینه سالانه بین آوریل 2019 و مارس 2020 در گروه LM-NBI و بین آوریل 2015 و مارس 2016 در گروه CE انجام شد.

ناگاشیما دریافت که از 388 بیمار در گروه LM-NBI و 381 بیمار در گروه CE، 15 و 5 بیمار مبتلا به نئوپلازی معده به ترتیب شناسایی شدند، به استثنای یک لنفوم بافت لنفاوی مرتبط با مخاط. همه موارد به عنوان نئوپلازی اپیتلیال شناسایی شد.

معاینات آندوسکوپی با خیال راحت و بدون عوارضی که نیاز به مداخلات اضافی دارند انجام شد. این مطالعه مورد-شاهدی تاریخی، نرخ تشخیص سه برابری ضایعات نئوپلاستیک در معده را از طریق LM-NBI سالانه به دنبال WLI در مقایسه با CE برجسته می کند. قابل ذکر است، این اولین مطالعه ای است که کارایی آندوسکوپی سالانه با استفاده از LM-NBI را برای تشخیص نئوپلاسم های معده تایید می کند.

ناگاشیما خاطرنشان کرد: در حالی که LM-NBI با موفقیت ضایعات نادیده گرفته شده توسط WLI را شناسایی کرد، اما کارایی آن در تشخیص نوع انتشار کارسینوم ها به ویژه برای سرطان های سلول حلقه ای نامشخص باقی می مانند.

با تشخیص تمایل ناظران به تمرکز بر تغییرات رنگ در WLI، این مطالعه بر اهمیت معاینات پشت سر هم با استفاده از WLI و NBI برای تشخیص جامع ضایعه تاکید می کند.

ناگاشیما نتیجه گرفت: مطالعات بیشتری برای روشن شدن برتری LM-NBI نسبت به سایر آندوسکوپی های تقویت شده با تصویر، مانند تصویربرداری لیزر آبی روشن( blue laser imaging bright ) و تصویربرداری رنگی مرتبط، مورد نیاز است تا نقش بهینه آن در عمل بالینی مشخص شود.