شناسایی درمان جدید برای بیماری مولتیپل میلوما

به گزارش روابط پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، مولتیپل میلوما شکل نسبتاً غیرمعمولی از سرطان خون در مغز استخوان است. این بیماری را می توان با دارو، شیمی درمانی، پرتودرمانی و حتی پیوند مغز استخوان درمان کرد تا به افزایش کیفیت زندگی بیماران کمک کند.

دکتر آیلاوادی رهبری تیمی از محققان در کلینیک مایو را بر عهده دارد که به درمان گیرنده آنتی ژن کایمریک، که به عنوان درمان با سلول های CAR-T نیز شناخته می شود، برای درمان بیماران مبتلا به مولتیپل میلوما، و توسعه داروهای جدید برای هدف قرار دادن نشانگرهای مختلف سرطانی می پردازند.

سلول درمانی CAR-T یک ایمونوتراپی سرطانی پیشرفته است که شامل اصلاح ژنتیکی سلول های T به منظور اختصاصی ساختن آنها برای نشانگرهای سلول سرطانی و فعال کردن سیستم ایمنی برای شناسایی و تخریب سلول های سرطانی است.

در مطالعه ای که اخیراً در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده است، محققان سلول درمانی CAR-T را با رژیم های درمانی استاندارد موجود در حال حاضر برای بیمارانی که قبلاً برای مولتیپل میلوما تحت درمان قرار گرفته اند و در آنها بیماری پس از درمان بازگشته بود، مقایسه کردند. محققان نرخ بقای بدون پیشرفت را اندازه گیری کردند که به عنوان زمانی در طول درمان و پس از درمان تعریف می شود که بیمار با این بیماری زندگی می کند، اما بدتر نشد.

این مطالعه نشان داد که در یک پیگیری متوسط ​​بیمار 18.6 ماهه، میانگین بقای بدون پیشرفت سرطان در گروه تحت درمان با سلول درمانی CAR-T 3/13 ماه بود، در حالی که در گروه رژیم استاندارد تنها 4.4 ماه بود.

محققان کلینیک مایو همچنان به آزمایش داروهای جدید برای هدف قرار دادن مولتیپل میلوما ادامه می دهند، زیرا تیم های اختصاصی آزمایشات بالینی را با استفاده از پلت فرم های جدید سلول درمانی CAR-T هدایت می کنند. این موارد شامل استفاده از درمان های سلول درمانی CAR-T در مراحل اولیه سفر درمانی برای بیماران است.

( ارائه شده توسط کلینیک Mayo )