روزه داری، گزینه خوبی برای بیماری کبد چرب

به گزارش واحد ژنتیک پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، محققان تغذیه در دانشگاه ایلینویز شیکاگو 80 فرد مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند کسانی که رژیم روزه داری متناوب را دنبال می کردند و ورزش می کردند، توانستند سلامت خود را بهبود بخشند. محققان با انتشار یافته های خود در Cell Metabolism، گزارش دادند که طی یک دوره سه ماهه افرادی که ورزش می کردند و روزهای معمولی و روزه داری را به طور متناوب تغییر می دادند یعنی یک روز بدون محدودیت غذا می خوردند و روز بعد 500 کالری یا کمتر می خوردند - حساسیت به انسولین را افزایش دادند و چربی کبد را کاهش دادند. وزن و ALT یا آنزیم های آلانین ترانس آمیناز که نشانگرهای بیماری کبدی هستند.

بیماری کبد چرب چیست؟

بیماری کبد چرب غیر الکلی تجمع چربی و التهاب در بیمارانی است که الکل مصرف نمی کنند. تقریباً 65 درصد از بزرگسالان چاق به این بیماری مبتلا هستند و این وضعیت به شدت با ایجاد مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 مرتبط است. در صورت عدم کنترل، بیماری کبد چرب می تواند منجر به عوارض جدی تری مانند سیروز یا نارسایی کبدی شود، اما گزینه های دارویی خوب محدودی برای درمان این بیماری وجود دارد.

بیماری کبد چرب می تواند افراد را در هر سنی، حتی در سنین کودکی، تحت تاثیر قرار دهد. بیماری کبد چرب معمولا در افراد دارای اضافه وزن و مبتلایان به اختلالات مرتبط با آن، مانند دیابت نوع ۲ شایع تر است. مطالعات نشان می دهد که یک سوم تا دو سوم مبتلایان به دیابت نوع ۲، بیماری کبد چرب غیرالکلی دارند. همچنین، تحقیقات نشان می دهد که بیماری کبد چرب در ۷۵٪ از افراد با اضافه وزن و در بیش از ۹۰٪ از افراد با وزن بالا، وجود دارد.

نتیجه مطالعات

استاد تغذیه و از افراد موجود در مطالعه اخیر معتقد است که بهبود یافته ترین بیماران در گروهی بودند که رژیم روزه داری متناوب را دنبال می کردند و پنج روز در هفته ورزش می کردند. افرادی که فقط رژیم غذایی می گرفتند یا فقط ورزش می کردند، پیشرفت های مشابهی را مشاهده نکردند، که اهمیت این دو اصلاح سبک زندگی نسبتاً ارزان را در سلامت کلی و مبارزه با بیماری های مزمن مانند بیماری کبد چرب تقویت می کند.

شرکت کنندگان در کارآزمایی بالینی به طور تصادفی به یکی از چهار گروه تقسیم شدند: یک گروه روزه دار متناوب، یک گروه تمرین هوازی، یک گروه ترکیبی و یک گروه کنترل که در آن شرکت کنندگان هیچ تغییری در رفتارهای خود ایجاد نکردند. علاوه بر مشاهده بهبود شاخص های متابولیک، محققان مطالعه همچنین خاطرنشان کردند که هیچ رویداد ایمنی جدی در طول کارآزمایی وجود نداشت - بیماران می توانستند با خیال راحت رژیم غذایی و ورزش را برای مطالعه سه ماهه حفظ کنند. محققان همچنین خاطر نشان کردند که یافته ها نشان می دهد که مداخله ترکیبی برای کاهش وزن بدن، توده چربی، دور کمر، ALT، انسولین ناشتا، مقاومت به انسولین و افزایش حساسیت به انسولین، در میان بیماران مبتلا به اضافه وزن و NAFLD، در مقایسه با افراد کنترل موثر بوده است.