خطر سرطان برای زنان بالای 50 سال

به گزارش واحد ژنتیک پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، اگرچه جهش های ژنتیکی در BRCA1 یا BRCA2 با شروع جوان تر سرطان سینه و تخمدان مرتبط است، زنان مبتلا به این جهش های ژنتیکی پس از 50 سالگی همچنان با خطر بالای بروز سرطان مواجه هستند، حتی اگر قبلاً سرطان در آنها تشخیص داده نشده باشد. این مطالعه که اخیراً در مجله سرطان منتشر شده است، بیش از 2000 زن بین 50 تا 75 سال از 16 کشور را مورد بررسی قرار داد که از داشتن جهش BRCA آگاه بودند و هیچ تشخیص قبلی سرطان نداشتند. این مطالعه نشان داد که خطر تجمعی این زنان برای ابتلا به هر نوع سرطان پس از سن 50 سالگی برای افرادی که دارای جهش BRCA1 هستند، 49 درصد و برای افرادی که دارای جهش BRCA2 هستند، 43 درصد است. برای افرادی که در گروه مطالعه قرار گرفتند که تحت عمل جراحی کاهش خطر سرطان قرار نگرفته بودند، این خطر در افرادی که دارای جهش BRCA1 بودند 77 درصد و برای افرادی که دارای جهش BRCA2 بودند 67 درصد بیشتر بود. محققان در این مطالعه معتقدند آنچه در مورد نتایج قابل توجه است این است که سرطان سینه و تخمدان شایع ترین سرطان هایی هستند که مشاهده می شوند و این نگران کننده است، با توجه به اینکه می دانیم چگونه خطر ابتلا به سرطان را در زنانی که این عوامل خطر ژنتیکی دارند کاهش دهیم.

از بین زنانی که در این مطالعه شرکت کردند، تنها 15 درصد تحت جراحی پیشگیرانه دوطرفه و 43 درصد جراحی دوطرفه (BSO) - برداشتن هر دو تخمدان و لوله های فالوپ - قبل از 50 سالگی قرار گرفتند. این مطالعه نشان داد که این زنان دارای کمترین خطر ابتلا به سرطان با تنها 9 درصد هستند. نطالعه اخیر اثربخشی این جراحی های کاهش خطر را برجسته می کند و بر نیاز افراد و همچنین ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی تأکید می کند که دستورالعمل ها و توصیه های بالینی را برای خطر سرطان در نظر بگیرند، از جمله اینکه چگونه ژنتیک زنان ممکن است حتی در سنین بالاتر بر آنها تأثیر بگذارد.

درک محدودیت های غربالگری برای زنان دارای جهش BRCA1 یا BRCA2 به ویژه در ارزیابی خطر ابتلا به سرطان تخمدان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا هیچ روش غربالگری خوبی برای تشخیص زودهنگام سرطان وجود ندارد. دستورالعمل های شبکه ملی جامع سرطان (NCCN) اشاره می کند زنان دارای جهش BRCA1 بین سنین 35-40 سال و کسانی که دارای جهش BRCA2 بین 40-45 سال هستند، تحت BSO قرار گیرند. محققان امیدوارند که پیشرفت ها در آزمایش های ژنتیکی به همه زنانی که می خواهند از وضعیت خطر خود مطلع شوند، در دسترس تر باشد.

پروژه Screen Canada که در بیمارستان کالج زنان قرار دارد، نمونه ای است که در آن افراد می توانند برای دسترسی به آزمایش های ژنتیکی هزینه پرداخت کنند و به هر کسی، بدون در نظر گرفتن سابقه خانوادگی، امکان می دهد بفهمد که آیا دارای جهش BRCA1 یا BRCA2 است یا خیر. موانع کمتر برای آزمایش ژنتیک نه تنها جان انسان ها را نجات می دهد، بلکه در نهایت به یکی از پایه های اصلی مراقبت از سرطان تبدیل می شود. بیش از 25 سال از آغاز آزمایش های بالینی برای BRCA1 و BRCA2 در کانادا و ایالات متحده می گذرد، اکثر سرطان های ناشی از این دو ژن قابل پیشگیری هستند و باید بهترین شانس برای زندگی بدون سرطان به زنان ارائه شود.