تأثیر کافئین در افراد مبتلا به بیش فعالی

به گزارش روابط پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، یکی از رایج ترین روش های درمان بیش فعالی یا ADHD استفاده از داروهای محرک است. این داروها میزان تمرکز و توجه فرد را افزایش داده و به وی کمک می کنند رفتارهای تکانشی را کنترل کند.

یکی از پرکاربردترین و محبوب ترین داروهای محرک در دنیا کافئین است. کفئین در قهوه، چای، شکلات، نوشابه های گازدار و برخی مواد غذایی دیگر موجود است.

برخی بررسی ها در مورد چگونگی تاثیر کافئین بر روی علائم بیش فعالی انجام شده است، اما نتایج کمی گیج کننده بوده اند. گرچه کافئین یک محرک محسوب می شود، اما به عنوان یک روش درمانی برای بیش فعالی توصیه نمی شود، زیرا اثر بخشی آن به عنوان یک دارو تایید نشده است.

محرک هایی مانند کافئین میزان برخی مواد شیمیایی را در مغز افزایش می دهند که مغز از این مواد شیمیایی برای ارسال سیگنال استفاده می کند. یکی از این مواد دوپامین است. دوپامین باعث افزایش لذت، توجه و تحرک می شود.

زمانی که فرد مبتلا به ADHD است، پزشک اغلب محرک هایی را تجویز می کند که به خونسردی و تمرکز فرد کمک می کنند. برخی محققان معتقدند از آنجایی که بررسی ها نشان داده اند کافئین موجود در چای می تواند باعث بهبود تمرکز و آگاهی شود، ممکن است بتواند به بهبود علائم بیش فعالی نیز کمک کند.

برخی دانشمندان نیز تصور می کنند کافئین دارای قابلیت درمان بیش فعالی است زیرا بر روی سطح دوپامین تاثیر می گذارد که دوپامین نیز باعث بهبود حافظه و توجه در موش ها می شود. به هرحال تمام این نظریه ها و تصورات نیاز به بررسی بیشتری بر روی نمونه های انسانی دارد.

تاثیرات مضر کافئین بر روی مبتلایان به بیش فعالی

بیش از 400 میلی گرم کافئین ممکن است منجر به بروز مشکلاتی شود، از جمله:

سردردهای میگرنی

بی خوابی

تحریک پذیری

دل پیچه