تأثیر عفونت های خفیف کووید 19 بر افزایش بی خوابی

به گزارش روابط پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، مطالعات اخیر نشان می دهد که عفونت های خفیف COVID-19 بی خوابی را به ویژه در افراد مبتلا به اضطراب یا افسردگی بیشتر می کند.

اگرچه اکثر بیماران مبتلا به کووید-19 به سرعت بهبود می یابند، اما برخی از افراد علائمی را تجربه می کنند که پس از شروع دوباره آزمایش منفی، از جمله بی خوابی، به خوبی باقی می مانند. دانشمندان قبلاً می دانستند که بی خوابی در بیمارانی که باید در بیمارستان بستری شوند شایع است، اما تیمی از دانشمندان به رهبری دکتر Huong T. X. Hoang از دانشگاه فنیکا، ویتنام شروع به این سوال کردند که آیا عفونت های خفیف نیز ممکن است بر کیفیت خواب تأثیر بگذارد.

دانشمندان با استفاده از شبکه رسمی ویتنام از بازماندگان کووید-19، 1056 نفر بالای 18 سال را که مبتلا به کووید-19 تشخیص داده شده بودند، اما در شش ماه گذشته در بیمارستان بستری نشده بودند و سابقه بی خوابی یا شرایط روانپزشکی را گزارش نکردند، استخدام کردند. آنها نظرسنجی را برای این افراد برای تکمیل بین ژوئن و سپتامبر 2022 ارسال کردند.

در این نظرسنجی در مورد ویژگی های جمعیت شناختی اجتماعی مانند سن، جنس، و شرایط مزمن، و مدت و شدت عفونت کووید-19 بیماران سؤال شد. همچنین علائم اضطراب، استرس و افسردگی تجربه شده توسط بیماران را اندازه گیری کرد.

برای بررسی سطوح بی خوابی، از بیماران خواسته شد تا میزان خوب خوابیدن، مدت زمان خوابیدن و سهولت به خواب رفتن در دو هفته گذشته را در مقایسه با قبل از ابتلا به COVID-19 مقایسه کنند.

76.1٪ از شرکت کنندگان گزارش کردند که بی خوابی را تجربه می کنند: 22.8٪ از این افراد بی خوابی شدید را گزارش کردند. نیمی از شرکت کنندگان گفتند که بیشتر در شب بیدار می شوند، در حالی که یک سوم گفتند که به سختی می خوابند، بدتر می خوابند و زمان کمتری می خوابند.

به نظر نمی رسید شدت عفونت اولیه آنها با شدت بی خوابی که تجربه کرده بودند ارتباط داشته باشد. اگرچه بیماران بدون علامت COVID-19 در شاخص بی خوابی نمره کمتری گرفتند، اما این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود.

اگر بی خوابی زیاد شما را آزار نمی دهد، می توانید اقدامات ساده ای انجام دهید، مانند: دوش آب گرم قبل از خواب، حداقل یک ساعت قبل از رفتن به رختخواب تلفن خود را خاموش کنید، 30 دقیقه ورزش در روز انجام دهید و بعد از مصرف کافئین خودداری کنید.

دو گروه از افراد از نظر آماری میزان بی خوابی بالاتری داشتند. اینها افرادی بودند که از قبل یک بیماری مزمن داشتند و افرادی که امتیاز بالایی برای علائم افسردگی یا اضطراب داشتند. هر دو گروه با سرعت بیشتری نسبت به همسالان خود دچار بی خوابی شدند. وقتی دانشمندان به بیمارانی که بی خوابی را گزارش کرده بودند نگاه کردند، نمرات افسردگی و اضطراب آنها بالاتر از میانگین نمرات کل نمونه بود.

با این حال، این بیماری ها کاملا مستقل از یکدیگر نیستند. بی خوابی می تواند سلامت روحی و جسمی را بدتر کند و همچنین به دلیل سلامت روحی و جسمی ضعیف تر باشد.

دانشمندان خاطرنشان کردند که میزان بی خوابی گزارش شده توسط بیماران نه تنها بسیار بیشتر از میزان در میان جمعیت عمومی است، بلکه بیشتر از نرخ گزارش شده برای بیماران مبتلا به کووید-19 بستری در بیمارستان است. این می تواند تا حدودی به این دلیل باشد که آنها بر بیمارانی که اخیراً بهبود یافته اند که ممکن است علائم طولانی مدت داشته باشند تمرکز کرده اند.

بیمارانی که به تازگی بهبود یافته اند نیز ممکن است استرس و حساسیت بیشتری نسبت به تغییرات در سلامت جسمانی خود داشته باشند که باعث می شود خواب خود را بدتر تصور کنند.

هوانگتاکید کرد: از آنجایی که این یک مطالعه مقطعی است، نمی توان رابطه اضطراب و افسردگی با بی خوابی را به طور کامل بررسی کرد.