بازدید دکتر رحیم سروری از پایگاه تحقیقاتی بیماری نوپدید

به گزارش روابط عمومی پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، آقای دکتر رحیم سروری، رییس انستیتو پاستورایران، وآقای مهدی حاجیان، مشاور رییس در امور بین الملل، در بازدیدی که روزهای 1 و2 تیرماه از پایگاه تحقیقاتی بیماری نوپدید و بازپدید ایران داشتند، از نزدیک در جریان فعالیت های تحقیقاتی، خدماتی این مرکز قرار گرفتند.

متعاقب این بازدید، رییس انستیتو راهنمایی های لازم را برای ارتقای کمی و کیفی برنامه های این مرکز ارائه نمودند.

در حاشیه این دیدار، در جلسه ای با حضور فرماندار شهرستان کبودرآهنگ، راه های توسعه بیشتر پایگاه و روستای اکنلو مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

& در سال 1331 و همزمان با اپیدمی طاعون در غرب کشور، انستیتو پاستور ایران اقدام به تاسیس پایگاهی تحقیقاتی بهداشتی در روستای اکنلو واقع در مرز استان های زنجان، کردستان و همدان نمود. با شکل گیری این مرکز، تیم های تخصصی انستیتو پاستور ایران با انجام اقدامات موثر بر روی انسان ها و جوندگان توانستند همه گیری طاعون را در این منطقه کنترل نمایند.

در این پایگاه تحقیقاتی، دکتر بالتازار و همکاران ایرانی ایشان، تحقیقات وسیعی را در رابطه با طاعون انجام دادند و پایگاه تحقیقاتی اکنلو را به عنوان یکی از مراکز رفرانس جهانی طاعون مطرح کردند. در زمان بالندگی علمی این پایگاه، دانشمندان بین المللی زیادی جهت انجام تحقیقات مرتبط به ایران آمدند که از آن جمله می توان به جانورشناسانی نظیر دکتر گزاویه میزون، دکتر دوگلاس لی و دکتر ایو جین گولون، حشره شناسانی نظیر دکتر ژان ماری کلن و انگل شناسانی نظیر دکتر آلین چابو اشاره کرد که مطالعات وسیعی روی وجوه مختلف بیماری طاعون انجام دادند.

از سال 1391 و در دور جدید فعالیت های پایگاه، مرمت 280 مترمربع ساختمان های قدیمی انجام شد و ساخت آزمایشگاه ها و ساختمان های جدید با متراژ حدود 340 مترمربع به پایان رسید. آزمایشگاه های جونده شناسی، سرولوژی، مولکولی و کشت، سالن جلسات و میهمان سرا (با ظرفیت پذیرش 40 نفر)، بستر مناسبی را برای تحقیق و آموزش در این منطقه از کشور فراهم کرده است.

این پایگاه تحقیقاتی در سال 1393 موفق به کسب مرجعیت برای تشخیص بیماری های طاعون، تولارمی و تب کیو شد و در عین حال مطالعاتی را در زمینه پایش سایر بیماری های نوپدید و بازپدید انجام می دهد.