افزایش خطر ابتلا به آلزایمر با عفونت هلیکوباکتر پیلوری

به گزارش روابط پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، تحقیقات جدید نشان می دهد که یک باکتری معمولی معده که در دو سوم جمعیت جهان یافت می شود ممکن است با خطر بالاتر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط باشد.

این مطالعه که در Alzheimer & Dementia: The Journal of the Alzheimer's Association منتشر شد، بررسی کرد که آیا عفونت آشکار بالینی هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را در افراد 50 ساله و بالاتر افزایش می دهد یا خیر. عفونت شایع می تواند باعث سوء هاضمه، ورم معده، زخم معده و حتی سرطان معده شود.

تیمی از محققان دانشگاه مک گیل داده های سلامتی بیش از 4 میلیون نفر از افراد 50 ساله و بالاتر در بریتانیا را بین سال های 1988 تا 2019 تجزیه و تحلیل کردند. آنها دریافتند که افراد مبتلا به عفونت علامت دار هلیکوباکتر پیلوری، 11 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند که بیشترین خطر ابتلا به آلزایمر است. نوع رایج زوال عقل در حالی که علت بیماری آلزایمر چند وجهی است، یافته ها بر اساس تعداد فزاینده ای از شواهد در مورد نقش بالقوه عفونت ها، به ویژه هلیکوباکتر پیلوری، در توسعه آن استوار است. این مطالعه راه هایی را برای تحقیقات آینده باز می کند، به ویژه بررسی اینکه آیا ریشه کن کردن این باکتری می تواند به طور موثر از بیماری آلزایمر در برخی افراد جلوگیری کند.

به گفته محققان، بیماری آلزایمر میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد و انتظار می رود که با تغییر جمعیت شناسی، تعداد آنها به شدت افزایش یابد. دکتر پل براسارد، نویسنده ارشد این مطالعه و پروفسور دپارتمان مک گیل گفت: با توجه به جمعیت سالخورده جهان، انتظار می رود تعداد زوال عقل در 40 سال آینده سه برابر شود. با این حال، هنوز گزینه های موثر درمانی برای این بیماری وجود ندارد.