ارتباط میکروبیوتای دستگاه ادراری تناسلی با مشکلات باروری

به گزارش روابط پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، پروتئین باکتریایی در دستگاه ادراری تناسلی با مشکلات باروری و نقایص مادرزادی مرتبط است.

تیمی از محققان از دانشگاه مریلند (UMSOM) موسسه ویروس شناسی انسانی (IHV) یافته های جدیدی را منتشر کردند که بر نقش حیاتی میکروبیوتای دستگاه ادراری و دستگاه تناسلی در پیامدهای نامطلوب بارداری و بی ثباتی ژنومی که در دوران رشد جنین از رحم منشا می گیرد تاکید می کند.

این مطالعه ارتباط جدیدی بین بی ثباتی ژنومی و پروتئین مایکوپلاسما فرمنتانس ( Mycoplasma fermentans )، نوعی باکتری که معمولاً دستگاه ادراری تناسلی را مستعمره می کند، ایجاد کرد. این پروتئین باکتریایی همچنین باروری را در موش های مادر کاهش داد و منجر به نقص های مادرزادی بیشتر در نوزادان تازه متولد شده آنها شد.

در این مطالعه، محققان موش هایی را ساختند که پروتئین DnaK را که به طور معمول توسط باکتری Mycoplasma fermentans تولید می شود، می سازند. این موش ها با قرار گرفتن در معرض DnaK بی ثباتی ژنومی داشتند که در آن کل بخش های ژنوم تکرار یا حذف شد، و در نتیجه موش هایی با تعداد متفاوتی از نسخه های ژن های خاص تولید شدند.

تیم متوجه شد که برخی از این موش ها از سن 3 تا 5 هفتگی مشکلات حرکتی و هماهنگی داشتند. آنها دریافتند که این موش ها دارای حذف ژن Grid2 هستند که در انسان منجر به بیماری ژنتیکی نادری به نام spinocerebellar ataxia-18 (SCAR18) می شود که باعث تاخیر در رشد حرکات ماهر و ناتوانی های ذهنی می شود.

بیش از یک سوم از موش های ماده که پروتئین DnaK را ساخته بودند قادر به باردار شدن نبودند. علاوه بر این، بیش از 20 درصد از نوزادان متولد شده از مادران دارای پروتئین DnaK، نوعی نقص/بدشکلی مادرزادی داشتند.