احیای سلول های T پس از واکسیناسیون SARS-CoV-2

به گزارش واحد ژنتیک پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، کمبود سلول B یک بیماری شایع است که می تواند ناشی از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مورد استفاده برای درمان بیماری های خودایمنی یا برخی سرطان ها مانند ریتوکسیماب (RTX) یا ناشی از کمبود طبیعی ایمنی باشد. این بیماران از ضعف سیستم ایمنی رنج می برند که در مبارزه با بیماری های ویروسی و باکتریایی کمتر موثر است. از آنجایی که سلول های B یک نوع کلیدی از سلول های ایمنی هستند که آنتی بادی تولید می کنند، کمبود آن منجر به کاهش قابل توجه در تعداد آنتی بادی می شود که می تواند منجر به بیماری شدید یا مرگ در صورت عفونت با SARS-CoV-2 شود. محققان مؤسسه عمومی راگون، MIT و هاروارد؛ موسسه فناوری ماساچوست؛ موسسه کخ برای تحقیقات یکپارچه سرطان؛ دانشگاه موناش؛ بیمارستان بریگام و زنان (BWH) و بیمارستان عمومی ماساچوست (MGH) دریافته اند که واکسیناسیون علیه SARS-CoV-2 یا عفونت با SARS-CoV-2 پاسخ سلول های T قوی را در بیماران مبتلا به کمبود سلول B ایجاد می کند و شواهد اطمینان بخشی را برای افراد دارای نقص ایمنی ارائه می دهد.

این یافته ها بینش های کلیدی در مورد واکسیناسیون SARS-CoV-2 برای بیماران مبتلا به کمبود سلول B و همچنین درک جدیدی از نقص ایمنی در مقیاس وسیع ارائه می دهد. محققان دریافتند که بیمارانی که از طریق درمان یا به طور طبیعی دچار کمبود سلول های B هستند، پاسخ سلول های T به عفونت SARS-CoV-2 یا واکسیناسیون دارند که به طور قابل توجهی نسبت به افراد سالم افزایش یافته است.در افراد واکسینه شده، نتایج بالینی بسیار بهتری داشتند، حتی اگر فاقد آنتی بادی بودند. مطالعات موجود قبلاً تأثیر واکسیناسیون COVID-19 را در افراد مبتلا به اختلالات خودایمنی که تحت درمان با آنتی بادی های خاص تخریب کننده سلول B هستند، بررسی کرده اند. با این حال، این مطالعه اولین مطالعه ای بود که تأثیر کمبود سلول B را به دنبال عفونت SARS-CoV-2 و همچنین تأثیر واکسیناسیون را بر نتایج بالینی در این جمعیت دارای نقص ایمنی ارزیابی کرد.

یافته ها نشان داد که افراد مبتلا به کمبود سلول B، حتی بدون آنتی بادی، پس از عفونت یا واکسیناسیون قبلی، پاسخ سلول های CD8 T به SARS-CoV-2 را افزایش می دهند. به طور قابل توجهی، این افراد با وجود عدم وجود آنتی بادی های پروتئین ضد اسپایک قابل تشخیص، میزان بستری شدن در بیمارستان و کووید-19 متوسط ​​و شدید را پس از واکسیناسیون کاهش می دهند. سوالی که محققان هنگام شروع مطالعه داشتند، این بود که اگر این افراد سلول های B ندارند و اساساً آنتی بادی برای عفونت SARS-CoV-2 یا واکسیناسیون نخواهند ساخت، نتیجه از نظر ایمونولوژیکی چیست و آیا فواید بالینی دارد؟ بنابراین، نتیجه کلیدی مقاله ما این است که پاسخ مثبت است. اساساً، آنها باید واکسینه شوند زیرا نتایج بالینی بسیار بهتری دارند، احتمالاً به دلیل این پاسخ های قوی سلول های T. به طور خلاصه، این تحقیق پاسخ های ایمنی قوی در افراد دارای کمبود سلول B را به دنبال عفونت COVID-19 یا واکسیناسیون روشن می کند. این پاسخ ها، به ویژه واکنش های سلول های CD8 T، به کاهش خطر بیماری شدید پس از واکسیناسیون، حتی در غیاب آنتی بادی های قابل تشخیص کمک می کند.