اثر منفی آنتی بیوتیک ها بر میکروبیوم روده و حافظه حلزون ها

به گزارش روابط پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، آنتی بیوتیک ها با ایجاد اختلال در میکروبیوم روده حلزون ها از ایجاد خاطرات جدید جلوگیری می کنند.

پژوهش جدید که توسط دانشگاه آنگلیا شرقی (UEA) با همکاری دانشگاه Aberystwyth انجام شده است، اثرات مخربی را که آلودگی انسانی می تواند بر حیات وحش آبزی داشته باشد، نشان می دهد.

در این مطالعه، به حلزون های حوضچه ای، غذای مورد علاقه آنها یعنی آب هویج داده شد، اما باید به سرعت یاد می گرفتند و به خاطر می آوردند که دیگر خوردن آن بی خطر نیست.

حلزون های موجود در آب تمیز به خوبی عمل کردند و از خوردن آب هویج در زمانی که با یک ماده شیمیایی که دوست ندارند جفت شده بود اجتناب کردند.

با این حال، حلزون هایی که در معرض غلظت بالایی از آنتی بیوتیک ها در آب قرار گرفته بودند، نتوانستند یاد بگیرند و حافظه را شکل دهند و حتی پس از تمرین نیز به رفتار طبیعی تغذیه خود ادامه دادند.

محققان دریافتند آنتی بیوتیک ها میکروبیوم روده را به طور قابل توجهی تغییر داده و فراوانی باکتری هایی را که به شکل گیری حافظه سالم در حیوانات دیگر از جمله انسان مرتبط هستند، تغییر داده است.

این رابطه بین باکتری های موجود در روده و عملکرد مغز، محور میکروبیوم-روده-مغز نامیده می شود. مواد شیمیایی تولید شده توسط باکتری های خوب روده هنگام تجزیه غذا می توانند سلامت مغز و عملکرد شناختی را بهبود بخشند.

کاهش فراوانی این باکتری های سالم در روده از اثرات مفید میکروبیوم های روده بر مغز جلوگیری می کند.

مطالعات قبلی در مورد ارتباط بین میکروبیوم روده و عملکرد مغز بر روی گونه های زمینی متمرکز شده است. با این حال، حیات وحش آبزی بیشتر تحت تاثیر قرار گرفتن در معرض آنتی بیوتیک در محیط قرار می گیرد.

آنتی بیوتیک ها به طور موثر با تصفیه زباله حذف نمی شوند و بنابراین وارد محیط آب شیرین می شوند.

غلظت آنتی بیوتیکی که حلزون ها در آزمایش ما در معرض آن قرار گرفتند در سطوح مشابهی بود که در آب های شیرین در بریتانیا، اروپا و در سطح جهان شناسایی شد.

اگر آلودگی آب شیرین مانع از داشتن میکروبیوم سالم حلزون ها شود، آنها نمی توانند از مغز خود برای تنظیم رفتار خود در هنگام مواجهه با اطلاعات جدید استفاده کنند.

دکتر سارا دالسمن از دانشگاه Aberystwyth، یکی از نویسندگان این مقاله، گفت: تحقیقات قبلی نشان داده است که حلزون های برکه ای باید در مورد شکارچیان، خوب یا بد خوردن بیاموزند و حتی به یاد بیاورند که با چه کسی جفت گیری کرده اند.هر چیزی که در حافظه آنها اختلال ایجاد کند، بقای آنها را کاهش می دهد.

محققان می گویند این موضوع به ویژه در مواجهه با بسیاری از چالش های زیست محیطی جدید که حیوانات از فعالیت های انسانی تجربه می کنند، نگران کننده است.

دکتر دیویدسون افزود: اگر ما این اثر را در حلزون ها پیدا کنیم، به احتمال زیاد آنتی بیوتیک ها اثرات مشابهی بر دیگر حیوانات آبزی دارند.

محققان امیدوارند که این مطالعه تأکید بیشتری بر اهمیت میکروبیوم های سالم روده برای حیات وحش داشته باشد و تلاش ها برای کاهش مواد شیمیایی وارد شده به محیط ما را افزایش دهد.

منبع:

دانشگاه آنگلیای شرقی