تست رسپتور استیل کولین

نام اختصاری آزمایش: نام اختصاری و علمی تست رسپتور استیل کولین، AchR-Ab است.

اطلاعات تکمیلی رسپتور استیل کولین:

آنتی بادی های AChR با تداخل در محل اتصال استیل کولین (ACh) با گیرنده استیل کولین (AChR) بر سطح غشای عضله، باعث انسداد انتقال جریان عصبی ndash; عضلانی می گردد و از انقباض عضله جلوگیری می کند. چنین مکانیسمی مخصوص بیماری میاستینی گراویس است. سه نوع آنتی بادی مختلف AChR برای آزمایش میاستینی گراویس وجود دارد که آنتی بادی متصل شونده به AChR رایج ترین آن است. اگر آزمایش منفی شود ولی مشکوک به تشخیص MG باشیم از آنتی بادی تعدیل کننده AChR استفاده خواهد شد.که ممکن است حساس تر باشد. به علاوه آزمایش مثبت آنتی بادی تعدیل کننده می تواند به دلیل وجود MG تحت بالینی در طی جراحی یا پیوند عضو باشد. تست آنتی بادی مسدود کننده AChR دارای حداقل حساسیت می باشد و تنها در 61% بیماران MG مثبت می شود. آنتی بادی های تعدیل کننده و مسدود کننده معمولا حدود یک سال بعد از شروع نشانه های MG ، مثبت نمی گردند. رایج ترین روش مورد استفاده برای تشخیص آنتی بادی های AChR، رادیو ایمونو اسی می باشد.

علت انجام تست رسپتور استیل کولین:

.1تشخیص بیماری میاستینی گراویس (MG) و MG چشمی

.2 تشخیص موارد تحت بالینی MG در بیماران مبتلا بدخیمی تیموس یا بیماری (GVHD)

3. ارزیابی عود بیماری MG و ارزیابی پاسخ به درمان ایمونوتراپی

4. تست مکمل برای کمک به تشخیص سندرم میاستنیک لامبرت ایتون (LES) و یا سرطان ریه اولیه

روش آزمایشگاهی رسپتور استیل کولین:

الایزا، رادیو ایمونو اسی(RIA)

رسپتور استیل کولین_Anti Acetylcholine Receptor Antibody:

Myasthenia gravis (MG) بیماری میاستنی گراویس از دو واژه میاستنی (به معنی ضعف عضله) و گراویس به معنی (سنگین یا وخیم) تشکیل شده است،اختلال خود ایمنی به حساب می آید که سیستم دفاعی بدن به بافت های خودی حمله کرده و باعث ضعف عضلات با درجات متفاوت در افراد می شود و به سختی قابل تشخیص است. میاستنی گراویس، یک عارضه نورولوژیکی است که شاخصه آن، ضعف عضلات اسکلتی است و فقط عضلات به کاررفته درحرکت را درگیر می کند، نه عضلات غیرارادی مانند قلب.MG هنگامی که عضلات کنترل کننده تنفس را تحت تاثیر قرار دهد، می تواند باعث خفگی در فرد شده که یک وضعیت بحرانی به نام بحران میستنیک به وجود می آورد.در بیماری میاستنی گراویس Myasthenia gravis تست های آزمایشگاهی می توانند برای اندازه گیری یک یا چند اتوآنتی بادی باشند;این اتوآنتی بادی در 90٪ افراد مبتلا به MG کلی و حدود 50٪ از افراد مبتلا به MG چشم یافت می شود و آزمایش اولیه جهت تشخیص MG است.سه نوع از آنتی بادی های AChR وجود دارد:

  • آنتی بادی های باند شده به گیرنده ACh عضله، آنتی بادی های تنظیمی گیرنده و آنتی بادی های مخططی می باشند این آنتی بادی ها سبب بلوکه شدن انتقال عصبی عضلانی از طریق تداخل با باند شدن استیل کولین (ACh) به گیرنده استیل کولین (AChR) درغشای عضلانی خواهند شد.
  • آنتی بادی های اختصاصی کیناز عضلانی به نام Anti-Musk در ۴۰تا۷۰ درصد از بیمارانی که فاقد Anti- AChR antibody هستند نتیجه مثبت است.
  • آنتی بادی بر ضد عضلات مخطط به نام Anti-striated muscle antibodies دراین افراد مبتلا به MG که دارای غده تیروئید بزرگ شده می باشند، سطح این اتوآنتی بادی بالااست که مشخص می شود احتمال دارد آن فرد مبتلا به تریما (تومور خوش خیم تیموس) باشد وعلت به وجود آمدن بیماری MG این عارضه می باشد. در 30 تا 40 درصد بیماران آنتی- AChR منفی قابل تشخیص است (بخصوص بیمارانی که فقط دچارعلائم بولبارهستند). هرچند این آنتی بادی را می توان در تب روماتیسمی، انفارکتوس میوکارد و انواع وضعیت های پس از کاردیوتومی نیز مشاهده نمود.

تشخیص ایمونولوژی رسپتور استیل کولین:

روش ارجح که رادیو ایمونواسی است از آلفا-بونگاروتوکسین نشان دار شده با رادیواکتیو I-125 در RIA های رقابتی برای اندازه گیری انواع مختلف Anti-AChR استفاده می شود.در این روش رایج مورد استفاده برای تشخیص آنتی بادی های AChR، مقادیر بیشتراز ۰٫۵ nmol/L همراه با یکسری معیار های بالینی و الکتروفیزیولوزیک، سازگار با بیماری MG اکتسابی می باشد. آنتی بادی های AChR در بیش از ۸۵ % تا ۹۰%بیماران دچار MG اکتسابی و ۶۳ % مبتلایانی که فقط MG چشمی دارند، افزایش می یابد. وجود این آنتی بادی برای بیماری MG تشخیصی می باشد وغلظت سنجش شده با وخامت MG مطابقت چندانی ندارد. اما، در بیماران MG تعیین سطح آنتی بادی، به خصوص در بررسی پاسخ به درمان با داروهای سرکوبگر ایمنی،ارزشمند اس و با بهبود بیماری، غلظت آنتی بادی نیز کاهش می یابد.

نمونه گیری تست: نوع نمونه گیری آزمایش رسپتور استیل کولین، به صورت سرم است.