تست اسید فولیک

نام اختصاری آزمایش: نام اختصاری و علمی تست اسید فولیک، Folate است.

اطلاعات تکمیلی درباره آزمایش اسید فولیک:

اسیدفولیک یا pteroylmonoglutamic acid دارای سه جزء می باشد: پتریدین، P-آمینوبنزوات، و ال ndash; گلوتامیک اسید. در پلاسما 3/1 از اسیدفولیک آزاد بوده در حالیکه 3/2 باقیمانده بصورت غیراختصاصی و سست به پروتئینrlm;های سرم متصل میrlm;شود. شکل اصلی فولات در سرم، گلبولshy;های قرمز و کبد، 5- متیل تتراهیدروفولات بوده و کبد محل اصلی ذخیره آن است. حداقل مورد نیاز روزانه حدود 50 میکروگرم پتروئیل منوگلوتامات یا 400 میکروگرم فولات توتال می باشد. بطور طبیعی فولاتrlm;ها بصورت گسترده در غذاهای گیاهی و حیوانی رژیم غذایی وجود داشته و در روده باریک جذب میشوند. اسیدفولیک اشکال بیولوژیک فعالی دارد که به عنوان کوآنزیمrlm;ها عمل میrlm;کنند. اسیدفولیک به شکلrlm;های دیrlm;هیدرو و تتراهیدرو وجود دارد. احیاء فولات توسط اسیدآسکوربیک یا توسط آنزیم فولات ردوکتاز انجام می شود. فعالیت بیولوژیک در متابولیسم بافت عبارت است از انتقال یک کربن از شکل تتراهیدروفولات که نیاز به دیrlm;هیدروفولات ردوکتاز دارد. کوآنزیمrlm;های فولات در اکسیداسیون ndash; احیاء و واکنشrlm;های انتقال کربن منفرد از جمله سنتز پورین و پریمیدین و تبدیل اسیدآمینه (مخصوصاً تبدیل هموسیستئین به متیونین) درگیر هستند. فقدان فولات سبب اشکال در بیوسنتز نوکلئوزیدها و در نتیجه کم خونی مگالوبلاستیک می شود. فقدان فولات در حاملگی، مصرف الکل و بعضی داروها از جمله مصرف متوتروکسات شایع است.

علت انجام تست اسید فولیک:

1. ردیابی فقدان فولات

2. پایش درمان با فولات

3. ارزیابی کم خونی مگالوبلاستیک و ماکروسیتیک

4. ارزیابی بیماران الکلی و کسانی که به علت چاقی مفرط تحت بایrlm;پس ژژنوایلئال قرار گرفتهrlm;اند یا کسانی که مبتلا به سندرم لوپ کور رودهrlm;ای هستند.

5. ارزیابی علت افزایش سطح هموسیستئین خون.

روش آزمایشگاهی اسید فولیک:

روش های میکروبیولوژی جهت تعیین فعالیت بیولوژیکی فولات, RIA CPB, EIA

اسید فولیک_Folic acid:

اسید فولیک یک اسید N-آسیل آمینه است که شکلی از ویتامین B9 محلول در آب است. اشکال فعال بیولوژیکی آن (تتراهیدروفولات و سایرین) برای بیوسنتز نوکلئوتید و متیلاسیون مجدد هموسیستئین ضروری است. به عنوان یک متابولیت انسانی، یک ماده مغذی و یک متابولیت موش نقش دارد. یک ماده با رنگ زرد مایل به نارنجی بی بو است. وزن مولکولی حدود 441.404 گرم بر مول. اسید فولیک دارای نقطه ذوب 482 درجه فارنهایت و فرمول مولکولی آن C19H19N7O6 است.اسید فولیک، همچنین به عنوان فولات یا فولسور شناخته می شود، متعلق به کلاس ترکیبات آلی به نام متوکسی فنول ها است. متوکسی فنل ها ترکیباتی هستند که حاوی یک گروه متوکسی متصل به حلقه بنزن یک بخش فنل هستند. اسید فولیک یک ترکیب با پایه متوسط ​​(بر اساس pKa آن) است.

نمونه گیری تست: نوع نمونه گیری آزمایش اسید فولیک، به صورت سرم است.