تست آنتی بادی ضد ویروس واریسلا زوستر

نام اختصاری آزمایش: نام اختصاری و علمی تست آنتی بادی ضد ویروس واریسلا زوستر، VZV IgG/IgM است.

اطلاعات تکمیلی آنتی بادی ضد ویروس واریسلا زوستر:

ویروس مولد بیماری آبله مرغان- زونا (واریسلا زوستر) از خانواده هرپس ویروس ها است. انتقال ویروس به دستگاه تنفسی به کمک قطرات آلوده صورت می گیرد. در آنجا تکثیر کرده وارد خون شده و از خون به پوست (راشهای پوستی) و دیگر اعضا منتقل می شود. بیماری آبله مرغان بیشتر در سنین کودکی مشاهده می شود. ممکن است ویروس به حالت نهفته در گانگلیون های پشتی نخاع باقی بماند و بعد از فعال شدن مجدد به دلیل تضعیف سیستم ایمنی در سنین بزرگسالی به صورت عارضه زونا ظاهر شود. واکسیناسیون بر علیه بیماری وجود ندارد ولی استفاده از گاماگلوبین اختصاصی در دوره نقاهت سبب کاهش علائم بیماری می شود. عفونت اولیه با VZV میrlm;تواند در زنان حامله، افراد با نقص ایمنی، کودکانی که تحت درمان سرطان هستند، به دنبال پیوند عضو و جنین کشنده باشد. عوارض عفونت عبارتند از انتشار خون، پنومونیت، میوکاردیت، کاردیومیوپاتی، هپاتیت، سندرم گیلنshy;باره، میلیت، ونتریکولیت، آرتریت گرانولوماتوز، واسکولوپاتی و مننگوانسفالیت است. آبلهrlm;مرغان مادرزادی میrlm;تواند منجر به بیماری سیستمیک نوزادی و یا ناهنجاریshy;های مادرزادی شود. بیماران مبتلا به ایدز به دلیل تضعیف سیستم ایمنی معمولاً دچار عفونتrlm;های مکرر فعال شده VZV (زونا) خواهند شد. زوستر عمدتاً در افراد سالخورده و مبتلایان به نقص ایمنی اتفاق میrlm;افتد. تست های سرولوژی ممکن است در تشخیص افتراقی بیماریshy;های تاولزا مفید باشد. آنتیrlm;بادیshy;هایIgG را میrlm;توان 9 روز پس از ظهور راش در واریسلای اولیه و 10 روز پس از فعال شدن مجدد زوستر ردیابی کرد. آنتیrlm;بادیshy;های IgM را میrlm;توان 6 تا 7 روز بعد ردیابی کرد که در روز 14 به پیک (اوج)میrlm;رسند. واکسن که حاوی واریسلای زندة ضعیف شده است در کودکان 1 تا 6 سال و زنان سنین باروری غیرحامله توصیه میrlm;شود.

علت انجام تست آنتی بادی ضد ویروس واریسلا زوستر:

1. تشخیص آزمایشگاهی عفونت ویروس واریسلا زوستر

2. تعیین میزان پاسخ ایمنی افرادی که واکسینه شده اند

3. ثبت و مستند کردن ابتلا به عفونت ویروس واریسلا زوستر در گذشته در افرادی که سابقه ایمن سازی (واکسیناسیون) به این ویروس را نداشته اند

4. تشخیص عفونت زونا در بزرگسالان

روش آزمایشگاهی آنتی بادی ضد ویروس واریسلا زوستر:

EIA ,CF، IFA، NT، FAMA,PCR

بیماری زایی ویروس واریسلا زوستر:

آبله مرغان بوسیله ویروس واریسلا زوستر (VZV)؛ ویروسی از خانواده هرپس ویروس ها ایجاد می شود. این بیماری بسیار مسری است و از طریق تماس مستقیم، قطرات تنفسی و به صورت هوازی منتقل می شود. دوره کمون بیماری از زمان آلوده شدن به ویروس تا ایجاد عارضه های خاص آبله مرغان که به زخم های چرکین تبدیل می شوند؛ ۱۰ تا ۲۱ روز است. تاول های آبله مرغان ابتدا در صورت، تنه یا پوست سر (اسکالپ) شروع شده و به نقاط دیگر بدن کشیده می شود. بیماری از ۱ تا ۲ روز قبل از آغاز علایم تا چرکین شدن تاول ها قابل انتقال خواهد بود. کودکان معمولا ۱ تا ۲ روز پیش از بروز تاول ها دچار تب، سردرد، درد شکم و بی اشتهایی می شوند. بیماری آبله مرغان بیشتر در سنین زیر ۱۰ سال مشاهده می شود. ممکن است ویروس به حالت نهفته در گانگلیون های پشتی نخاع باقی بماند و پس از فعال شدن مجدد به دلیل تضعیف سیستم ایمنی در سنین بزرگسالی به صورت عارضه زونا ظاهر شود.

ویروس واریسلا زوستر با نام علمی Varicella-Zoster Virus/VZV:

ویروس واریسلا زوستر (VZV)، یک ویروس DNA دار می باشد 150 تا 200 نانومتر اندازه داردکه جزء خانواده هرپس ویروس ها بوده و می تواند مهره داران را آلوده کند. این ویروس را با نام HHV -3 نیز می شناسند که عامل بیماری آبله مرغان varicella و زونا zoster می باشد. به ویروس واریسلا زوستر از لحاظ مورفولوژیکی شبیه به ویروس هرپس سیمپلکس است و هیچ مخزن حیوانی ندارد و پاتوژن انحصاری آن انسان است و مانند سایر هرپس ویروس ها موجب بروز هر دو عفونت اولیه و ثانویه می شود و در گانگلیون های اعصاب حسی شکل نهفته باقی می ماند.

:TAXONOMY

Human alphaherpesvirus 3

.Varicella-zoster virus (Human alphaherpesvirus 3) is a species of dsDNA virus in the family Herpesviridae

نمونه گیری تست: نوع نمونه گیری آزمایش آنتی بادی ضد ویروس واریسلا زوستر، به صورت سرم - پلاسما است.