تست آنتی بادی ضد فسفولیپید

نام اختصاری آزمایش: نام اختصاری و علمی تست آنتی بادی ضد فسفولیپید، A.Ph.A (G/M) است.

اطلاعات تکمیلی آنتی بادی ضد فسفولیپید:

آنتی بادی های ضد فسفولیپید (APA) گروهی از ایمونوگلوبولین ها هستند که برعلیه فسفولیپید بوجود آمده اند. انواع APA شامل: آنتی بادی ضد کاردیولیپین (ACA) ، لوپوس انعقادی یا لوپوس آنتی کوآگولانت (LA) و آنتی بادی هایی که باعث مثبت کاذب بیولوژیک در سرولوژی سیفلیس می شوند. آنتی بادی ضد فسفولیپید در 40 ndash; 30 درصد از بیماران مبتلا به SLE مثبت می شود. این آنتی بادی ها (IgG/IgM) در ترومبوز سرخرگی و سیاهرگی، سقط جنین خودبخودی و انفارکتوس جفت دیده می شوند. همینطوردر بدخیمی ها، لوپوس القاء شده با دارو، بیماری های مزمن و بیماری های عفونی نیز ترشح می شوند. نتایج مثبت آنتی بادی های ضد فسفولیپید یک معیار تشخیصی برای سندرم آنتی فسفولیپید (APS) هستند سطوح پاییتر APA ممکن است در بیماران با علائم بالینی APS مشاهده شود.

علت انجام تست آنتی بادی ضد فسفولیپید:

انجام تست آنتی بادی ضد فسفولیپید (APA) در شرایط بالینی زیر توصیه می شود:

1. ترومبوز وریدی یا شریانی با علت ناشناخته

2. سابقه یک و یا بیشتر مرگ و میر دوران بارداری با علت ناشناخته، در جنین با مرفولوژی طبیعی بعد از هفته 10 بارداری.

3. تولد یک یا بیشتر نوزاد نارس قبل از 34 هفتگی دوران بارداری به علت پره اکلامپسی شدید یا نارسایی جفت.

4. سقط جنین خودبه خودی متوالی 3 یا بیشتر، با علت ناشناخته، قبل از هفته 10 بارداری، بدون مشکلات مشخص هورمونی مادرزادی، آناتومیکی و یا اختلالات کروموزومی .

5. وجود یک اختلال در گردش خون پوستی با علت ناشناخته، به عنوان مثال، رتیکولاریس لیویدو یا پیو درماگانگرونوزوم.

6. حضور یک بیماری روماتیسمی به ویژه لوپوس اریتماتوز سیستمیک.

7. آنمی همولیتیک یا ترومبوسیتوپنی با منشأ نامشخص.

8. امکان اندوکاردیت ترومبوتیک غیر باکتریایی

روش آزمایشگاهی آنتی بادی ضد فسفولیپید:

EIA RIA,، ELISA،VDRL ( غیر اختصاصی)، لوپوس آنتی کوآگولانت (LA)

آنتی بادی ضد فسفولیپید_Anti phospholipid Ab (IgG/IgM):

سندرم آنتی فسفولیپید با نام Aphospholipid syndromentiیا سندرم آنتی بادی علیه فسفولیپیدantiphospholipid antibody syndrome و به اصطلاح: APS یا APLS شناخته می شود. سندروم آنتی فسفولیپید یک بیماری خودایمنی است که در آن quot;آنتی بادی های ضد فسفولیپیدquot; که شامل (آنتی بادی آنتی کاردیولیپین و لوپوس آنتی کوآگولانت) در مقابل پروتئین هایی که به فسفولیپیدهای آنیونی در غشای پلاسما پیوند دارند، واکنش نشان می دهند. مانند بسیاری از بیماری های خودایمنی، در زنان شایع تر از مردان است.از جمله عوامل مرتبط با سکته مغزی، آنتی بادی ضد فسفولیپید در سرم خون مبتلایان می باشد. در سال های اخیر علاوه بر آنتی بادی ضد کاردیولیپین aCL، آنتی بادی ضد دیگر فسفولیپیدهاaPL نیز به عنوان عوامل مستعد کننده سکته مغزی شناخته شده اند.

نمونه گیری تست: نوع نمونه گیری آزمایش آنتی بادی ضد فسفولیپید، به صورت سرم است.