ﻋﻼﺋم واریانت جدید ویروس کرونا BA.5

به گزارش روابط عمومی پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، زیرسویه BA.5 برای اولین بار در 25 فوریه 2022 در آفریقای جنوبی شناسایی شد و به سایر مناطق این کشور نیز سرایت کرد. این ویروس خودش را به کشورهای مختلف در قاره سبز و آمریکا هم رسانده و اکنون به سویه غالب در اکثر نقاط دنیا نیز تبدیل شده است. بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور ساعاتی قبل درباره این جهش هشدار داد و گفت که لازم است مردم برای ایمنی در برابر این ویروس، دز یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند.

در خصوص تفاوت سویه BA.5 با سویه های قبلی با اشاره به اینکه& ویژگی های اینکه این زیرسویه به نسخه اصلی امیکرون شبیه است، اما اشتراکات بیشتری با نوع BA.2 دارد، این زیرسویه دارای تعدادی جهش اضافی است که برخی از آنها می توانند ویژگی های ویروس را تغییر دهند که ممکن است بر انتقال آن نیز تأثیرگذار باشد.

پروتئین اسپایک بخش مهم ویروس است، زیرا همان چیزی است که ویروس برای آلوده کردن سلول های انسان از آن استفاده کرده و تعیین می کند که میزان انتقال ویروس چقدراست. همچنین بخشی از ویروس است که در اکثر واکسن های کرونا استفاده می شود.

این زیرسویه دارای جهش L452R است که در نوع دلتا نیز شناسایی شده بود و تصور می شود که با افزایش توانایی ویروس برای اتصال به سلول های انسانی، ویروس را مسری تر می کند. همچنین ممکن است به آن کمک کند تا حدی از تخریب توسط سلول های ایمنی فرار کند.

& برخلاف نوع،BA.2& بیشتر توالی های BA.5 حاوی یک تغییر ژنتیکی است که بر نتیجه برخی از آزمایش های معمول PCR تأثیر می گذارد.

omicron BA.5، علائم مشابه COVID-19 ایجاد می کنند:

& آبریزش بینی

سرفه

گلو درد

& تب

سردرد

& درد عضلانی

& خستگی

این ویروس شبیه سرخک بوده و به نسبت زیرسویه های قبلی عفونی تر است. همچنین بهتر می تواند از مصونیت در برابر واکسن ها و عفونت های قبلی فرار کنند و توانایی دور زدن آنتی بادی را تا حدی زیادی دارد.

در این خصوص نشنال جئوگرافیک به نقل از یونلونگ ریچارد کائو، ایمونولوژیست در مرکز نوآوری پیشگامان زیست پزشکی در دانشگاه پکن نوشت :BA.5 مطمئنا در مقایسه با انواع قبلی امیکرون مسری تر است. تحقیقات کائو نشان می دهد که یکی از نگران کننده ترین ویژگی های این گونه ها، توانایی آن ها در فرار از سیستم ایمنی است.

این موضوع برای ایالت متحده که تقریباً یک چهارم جمعیت واجد شرایط آن هیچ نوع واکسنی دریافت نکرده اند، مشکل آفرین است.

شان-لو لیو، ویروس شناس در دانشگاه ایالتی اوهایو در کلمبوس می گوید: دو دز واکسن از نظر محافظت در برابر BA.5 چندان مفید نیست. کمی بیش از نیمی از بزرگسالان آمریکا اولین دز تقویت کننده خود را دریافت کرده اند، اما بیش از 30 درصد از افراد بالای 65 سال این واکسن را دریافت نکردند و در معرض خطر بالای ابتلا اولیه یا مجدد هستند.