واکسن پاستوکووک دوز یادآورهمه انواع واکسن‌ ها

به گزارش روابط عمومی پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌ های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه واکسن پاستوکووک باعث ایجاد ایمنی موثر و پایدار علیه ویروس عامل کووید-۱۹ به عنوان واکسن یادآور می شود، گفت: خوشبختانه در حال حاضر مجوز مصرف واکسن پاستوکووک به عنوان دوز یادآور تمام واکسن­‌های مورد استفاده در کشور به دانشگاه­های علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است.

دکتر احسان مصطفوی با بیان اینکه واکسن پاستوکووک واکسن یادآور با کارآیی بالا برای تمام واکسن ­‌های استفاده شده در کشور محسوب می‌شود، گفت: مطالعات نشان داده است که واکسن­ پاستوکووک تولید شده در انستیتو پاستور ایران که دارای پلتفرم پروتئین نوترکیب است و بی خطری و کارایی بالای آن در مطالعات بالینی نشان داده شده است، باعث ایجاد ایمنی موثر و پایدار علیه ویروس عامل کووید-۱۹ به عنوان واکسن یادآور می شود.

مصطفوی ادامه داد: در مطالعاتی که در کشور انجام شده، نشان داده شده است که میانگین آنتی‌ بادی متعاقب دریافت دوز یادآور واکسن پاستوکووک، در گیرندگان دو دوز اولیه واکسن سینوفارم، بیش از ۲۰ برابر افرادی بوده است که دوز یادآور سینوفارم را دریافت کرده بودند. در این مطالعه، درصد سروکانورژن (افزایش ۴ برابری آنتی‌ بادی نسبت به مقدار پایه) آنتی‌ بادی در گیرندگان دوز  یادآور پاستوکووک هم بیش از ۳ برابر گروه دریافت‌کننده واکسن سینوفارم بوده است. در مطالعه دیگری که بر روی داوطلبین گیرنده دو دوز اولیه واکسن آسترازنکا انجام شده است، نیز نشان داده شد که میزان افزایش تیتر آنتی بادی درگروه دریافت کننده واکسن کووید-۱۹ تولیدی انستیتو پاستور ایران  بیش از دو برابر گروه دریافت کننده واکسن آسترازنکا است.

وی گفت: همچنین، نتایج ارزیابی پایداری ایمنی حاصل در افرادی که ۳ دوز از واکسن‌های تولیدی انستیتو پاستور ایران را دریافت کرده بودند، نشان داده است که شش ماه بعد از تزریق دوز سوم، کماکان پاسخ ایمنی قابل قبولی در افراد دریافت کننده حفظ شده است.

رییس مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران تاکید کرد: این مطالعات نشان داده است که کارایی واکسن های کووید-۱۹ تولیدی مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا به عنوان دوز  یادآور، در تحریک سیستم ایمنی به صورت معناداری، بالاتر از واکسن ‌های یادآور نظیر سینوفارم و آسترازنکا است. در این مطالعات همچنین مشخص شده که کارایی دوز یادآور واکسن‌ های پاستوکووک و پاستوکووک-پلاس، مشابه یکدیگر بوده و عوارض جانبی خاصی نیز متعاقب تزریق آن‌ها گزارش نشده است.

واکسن پاستوکووک می تواند دوز یادآور همه انواع واکسن‌ها باشد

مصطفوی با بیان اینکه خوشبختانه در حال حاضر مجوز مصرف واکسن پاستوکووک به عنوان دُز یادآور تمام واکسن ­های مورد استفاده در کشور به دانشگاه ­های علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است، گفت: بنابراین با در دسترس بودن این واکسن در سراسر کشور، هموطنان می‌توانند واکسنی با کارایی مناسب و بی خطر را به عنوان دوز یادآور سوم یا چهارم خود تزریق کنند.

وی اظهار کرد: باید توجه کرد که پلتفرم واکسن مشترک انستیتو پاستور ایران و موسسه فینلای کوبا، پروتئین نوترکیب است. ساختار نوترکیب این واکسن که با توکسوئید کزاز کنژوگه شده است و به آن در کوبا «سوبرانا» و در ایران "پاستوکووک" اطلاق می‌شود، باعث افزایش ایمنی‌ زایی این واکسن شده است. نتایج مطالعات انجام شده روی این واکسن در هشت مقاله علمی در مجلات معتبر بین المللی تاکنون چاپ و منتشر شده است.

تزریق واکسن “پاستوکووک” علاوه بر مراکز و پایگاه های واکسیناسیون کووید-19 در سراسرکشور در دو مرکز واکسیناسیون انستیتو پاستور ایران نیز صورت می پذیرد.

آدرس دو  مرکز واکسیناسیون انستیتو پاستور عبارتند از:

تهران- خیابان پاستور- خیابان دوازدهم فروردین- کوچه رجبی- واحد واکسیناسیون

تهران- تجریش- میدان قدس- ابتدای خیابان شریعتی- بعد از بیمه تامین اجتماعی- پلاک 1996

ساعت کار:

روزهای شنبه تا چهارشنبه: ساعت 8 صبح الی 16

روزهای پنج شنبه و جمعه: ساعت 8 صبح الی 13