فراخوان تامین مواد اولیه فیلتر و پیش فیلتر تالاسمی

به گزارش روابط عمومی پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، اداره نظارت بر تامین و نگهداشت تجهیزات و ملزومات پزشکی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو طی اطلاعیه ای اعلام کرد:
با توجه به ضرورت تامین مواد اولیه فیلتر و پیش فیلتر تالاسمی مورد نیاز شرکت های تولیدکننده ست تالاسمی مربوط به کمپانی Fresenius Hemocare italia کشور ایتالیا، بدین وسیله از کلیه شرکت های فعال در حوزه تجهیزات پزشکی دعوت میگردد نسبت به اعلام قیمت، بازه زمانی قابل تحویل و تکمیل فرم مشخصات تجهیزات و ملزومات پزشکی مطابق پیوست یک، "منحصرا در قالب فایل Excelدر لوح فشرده (CD)" و ارائه آن به همراه مدارک درخواست شده ذیل در نسخه کاغذی ممهور به مهر و امضای معتبر شرکت در پاکت در بسته توسط نماینده شرکت و بهمراه نامه شرکت به دبیرخانه محرمانه حراست اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی حداکثر تا پایان وقت اداری روز سه شنبه مورخ 1401/04/07 (تا راس ساعت 13:30) اقدام نمایند.

مدارک لازم:

1- ارائه فایل جدول مشخصات تجهیزات و ملزومات پزشکی منحصرا در فرمت EXCEL در لوح فشرده(CD) و همچنین بصورت کاغذی و ممهور به مهر و امضای معتبر شرکت.

2- ارائه فرم تعهد پیوست در سربرگ شرکت و بارگزاری در سامانه تعهدات پرتال IMED.IR

تالاسمی چیست؟

کم خونی یک بیماری است که بدن شما سلول های قرمز خون سالم و به اندازه کافی ندارد. تالاسمی یک بیماری ارثی است، به این معنی که حداقل یکی از والدین شما باید ناقل بیماری باشد. & در واقع تالاسمی ناشی از جهش ژنتیکی یا حذف برخی از قطعات خاص ژنی است. اگر تالاسمی خفیف دارید، ممکن است نیاز به درمان نداشته باشید. اما اگر به فرم شدیدتری از این بیماری مبتلا هستید، ممکن است به تزریق های مکرر خون، نیاز داشته باشید. شما همچنین می توانید اقدامات لازم را برای مقابله با خستگی، مانند انتخاب یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم انجام دهید.

فرق تالاسمی ماژور و مینور:

هموگلوبین از ۴ زنجیره ی پلی پپتیدی ( ۲ زنجیره ی آلفا و ۲ زنجیره ی بتا ) تشکیل شده است. تالاسمی ماژور یا آنمی کولی به علت حذف یا جهش در هر دو ژن سازنده ی زنجیره بتا ایجاد می شود و به این ترتیب یا هیچ زنجیره بتایی ساخته نمی شود و یا به مقدار کمی ساخته می شود. در نتیجه بدن کمبود این زنجیره ها را با ساخت زنجیره های آلفا جبران می کند که این زنجیره های آلفای اضافی برای گلبول های قرمز سمی هستند و با رسوب بر روی سلول هاای گلبول قرمز باعث می شوند که گلبول های قرمز در مغز استخوان و در داخل کبد و طحال شروع به خونسازی می کنند و بزرگ می شود.

ولی در تالاسمی مینور یک نوع هموگلوبین که هموگلوبین A2 نامیده می شوند مختصری بیشتر از حد معمول وجود دارد. این افراد سالم هستند و فقط ناقل بیماری هستند و ممکن است ژن های معیوب این افراد به نسل بعد منتقل شود و دارای فرزندان تالاسمی ماژور شوند. بنابراین آزمایش خون تالاسمی در این افراد نیز برای داشتن فرزندان سالم ضروری می باشد.

تشخیص تالاسمی از روی آزمایش خون:

برای تشخیص تالاسمی می توان از آزمایش CBC خون استفاده کرد.

راه دیگر تشخیص تالاسمی استفاده از کروماتوگرافی ستونی می باشد.